onsdag 15 oktober 2008

Kapitel 2

Läs kapitel 1 av, Vi möttes på ICQ, först TRYCK HÄR!


Kapitel 2


Karin öppnade ICQn. Det hon fann där, var en man som sökte kontakt, han ville bara prata sex, och det var ju inte det hon ville. Hon tog en rövare och frågade honom ”Var har du din fru?” mannen svarade ”I soffan och kollar på TV”. Då skrev Karin snabbt till honom ”Gå då in till henne och krama om henne”. Sen hördes inget mer från den karlen.


Hon gick in i vardagsrummet och satte sej i den härligt knallblåa, mjuka soffan som hon hade köpt på årets möbelrea, ett köp som hon var mer än nöjd med. Satte på TVn, och såg ett av alla dessa diskussionsprogram om vem som bar skulden, att inte hjälpen hade kommit fram snabbt nog vid Tsumaninkatastrofen i Thailand, i stället för att göra något som verkligen hjälpte de drabbade.


HO HO hördes det från datarummet. Karin fick så bråttom att hon slog i lillatån, hon fick soffbordets ben mellan lillatån och ringtån, det kändes. Och där var han Johann, men namnet visste hon inte då. Än så länge visste hon bara användarenamnet som var montagne, hon kallade sej för havsbrus.


Till en början var konversationen lite trevande, dom kände varandra på pulsen. Men ganska så snart så flöt fingrarna över tangentbordet. Karin och Johann kunde lätt sitta och ”prata” via ICQn i runda slängar tre timmar, så gott som varje kväll.


Karin berättade för sin son Per att hon tjattrade med en man på ICQ. Per sa ”du är väl försiktig Mamma” och detta är väl egentligen en replik för Modern i dessa cybertider, men det värmde gott, att sonen sa så.


”Du bor i Göteborg va?” frågade Johann efter några dagar, hon hade skickat lite bilder på olika platser i stan, fast inte berättat exakt i vilken stad hon bodde i. Han berättade att han bodde i det sköna Provense i Frankrike. Där kände Karin igen sej lite grann, i slutet av maj hade hon varit där på en härlig vandringsresa med resebyrån, Temaresor. Hon kände inte till den lilla byn Sisteron som han bodde i, men han beskrev platsen mycket målande där den låg inbäddad i berget.


På alla hjärtans dag, började Karin förstå att det var något mer än bara ”kompisprat” mellan dem. Små ord, cyberkramar och det tog en väldigt lång stund att skiljas åt fram på småtimmarna.


I början av mars, började dom att prata om att träffas. Lite svårt att arrangera var det ju. Johann i södra Frankrike och Karin i världsmetropolen Göteborg. Dom kom fram till att träffas i Barcelona i Spanien. Karin gick in och kollade flyg ner dit i början av maj. Hon beställde ett som gick den 2 maj klockan 8 på morronen med mellanlandning i Frankfurt i Tyskland, det skulle vara framme vid 14-tiden på eftermiddagen. Meddelade Johann detta och så ordnade han med hotell.


Den första som Karin berättade för om Johann, var hennes bästa kompis Birgitta. När hon berättade för Birgitta att hon skulle åka till Barcelona och träffa Johann, blev Birgitta mycket orolig och frågade ”Du vet väl vad du gör?” Karin var helt lugn och kände med hjärtat att detta var helt rätt.


På planet tänkte hon ”vad håller jag på med, stämma träff på en flygplats och sen inte veta mer vad som skulle hända” men tanken försvann lika fort som den kom, hon kände ju Johann och kände honom så nära sej, som man kan göra. De hade berättat för varandra om sina innersta känslor och om sina liv. Karin gick alltid efter känsla och detta kändes helt rätt.


Karin klev av planet i Barcelona, hämtade sin röda resväska vid transportbandet och gick ut i transithallen. Hon hade bara sett foton av Johann, men hon såg ingen som liknade honom. Hon tittade åt alla håll, ingen som var det minsta lik Johann såg hon. Hon tittade och väntade, väntade och väntade..............................


Vill du vara med och skriva den dramatiska fortsättningen, av Bloggromanen ”Vi möttes på ICQ”


Skriv då i kommentaren att du vill skriva en fortsättning,

ditt bidrag skickar du med e-post till mej, adressen är tossasol(at)gmail.com (at) = @

Skicka in senast söndag den 9 november


Alla kommentarer är hjärtligt välkomna!


http://intressant.se/intressant


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,


7 kommentarer:

Husbilen Credo sa...

Trevlig läsning - väntar på fortsättning.
Ha de gott!
Kram LottaM

Anonym sa...

Jag vill inte vara med och skriva - men jag kommer definitivt att följa forsättningen!!!
Väntar på mera...

Monika sa...

Hej vännen!

Så mysigt du skriver. Jag tror inte det skulle bli särskilt bra om jag blandade mej i den texten. Fniss, då blev det väl bara flams och trams.

Men skulle jag få ett il så är det självklart att jag kommer farandes med den :o)

Spännande att läsa fortsättningen!

Kram

Monika

Anonym sa...

Vad kul att bloggromanen växer!
Nu är det tävling hos mig - vinn en rolig kväll med Robin! Trevlig helg!

Anonym sa...

Spännande, vad kommer att hända!!! Gjorde hon rätt som for??
Får fundera på det. Kanske jag kan vara med och skriva, framöver!
Ha en bra dag

Resa med Herbert sa...

Hej på er alla!

Tack för era fina kommentarer.

Kul att ni gillar vad jag har skrivit.

Solvarma kramar från Irene

Anonym sa...

Tack för din kommentar till min utan ord-bild :)
Hinner dessvärre inte läsa ditt inlägg just nu, återkommer till helgen. Men jag blev allmänt nyfiken bara när jag såg att du hade bott i Spanien. Hur kändes det att flytta hem igen?
*Nyfiken i en strut!*